Irish Moss kan ätas som den är men även användas som förtjockningsmedel t.ex. i råa bakverk. Chondrus crispus även kallad karragentång, karragenalg, pärlmossa, brosktång, karragenmossa, irländsk mossa, eller bara karragenan. Detta är en rödalg som växer ut med Atlantens kuster i Europa och Nordamerika. Denna Irish Moss kommer ifrån Irland. Om man kokar algen, bildas det ett slem, som sägs vara näringsrikt och lättsmält. Den innehåller naturligt karagen som är ett förtjockningsmedel (E407) och ett alternativ till gelatin. Inom konventionell livsmedelstillverkning används karragen i kött, mjölk, desserter, sylt och glass. Men eftersom det går att skölja bort den svaga algsmaken så är den perfekt för puddingar, krämer och mousse-liknande råa efterrätter.
(1)
Betyg genereras med hjälp av flera källor, inklusive information från handlare och offentliga källor.
Produktbeskrivning
Irish Moss kan ätas som den är men även användas som förtjockningsmedel t.ex. i råa bakverk. Chondrus crispus även kallad karragentång, karragenalg, pärlmossa, brosktång, karragenmossa, irländsk mossa, eller bara karragenan. Detta är en rödalg som växer ut med Atlantens kuster i Europa och Nordamerika. Denna Irish Moss kommer ifrån Irland. Om man kokar algen, bildas det ett slem, som sägs vara näringsrikt och lättsmält. Den innehåller naturligt karagen som är ett förtjockningsmedel (E407) och ett alternativ till gelatin. Inom konventionell livsmedelstillverkning används karragen i kött, mjölk, desserter, sylt och glass. Men eftersom det går att skölja bort den svaga algsmaken så är den perfekt för puddingar, krämer och mousse-liknande råa efterrätter.