Arrowrot är en lukt- och smakfri rot som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrorowrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölkredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga.
(1)
Betyg genereras med hjälp av flera källor, inklusive information från handlare och offentliga källor.
Produktbeskrivning
Arrowrot är en lukt- och smakfri rot som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrorowrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölkredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga.